Blog aku merupakan bahasa rojak kalah rojak makanan tuh, kadang-kadang bahasa melayu, lepas tuh terselit British yang vocab, grammar suma terabur dan kadang-kadang tiada langsung dalam DICTIONARY alaf 21 ini.

sila maafkan saya wahai pecinta bahasa sekalian. :D

Tuesday, May 29, 2012

Stalker, here I am :D

Hai to readers, padehal tak ada readers pun sebab blog nih tak public which is i never promote my blog so GAH lah. :D so even this blog dah berusia 3 tahun. So the follower ..haha you can check it out lah kan. :D

 Yes i love blog,
and yes i know, I do not write so often BUT I really love BLOGWALKING..:D,  hehe some of the blog I appear as a public follower but sometimes i did as a private follower. :D and the feel is great :) :D

well aku suka stalk orang TAPI tolong jangan disalah erti kan. Dalam blog yang I been stalker not because of their life which is up or down, which is their having crush fight or fall with their lover. Hey it is not about that, the blog that I used to stalk and follow is that can give me inspiration, information, fashion err :3 how to survive in this beautiful  life :D

Erm and I love to read blog from oversea students,hah nak cakap aku memilih blog budak2 pandai je lah tuh.. Bukan lah giler..:P aku suka baca blog dia orang  which is B'cos their experience and I bet I must be SOMETHING to get the same experience like them but not in the same age anymore. hew2

To read their blog, ayat2 macam nih selalu keluar, alah jeles nya, petik strawberi, jelesnya main bungka sakura, alah jelesnya main salji,alah nampak cam best je makanan dia orang. pokok nya ape yang dieowang tulis yang best2 suma aku jeles. :D
BUT sometimes it turns so sad, when they are talking about their home, about their family and nak2 bila one of their family members pas away or sick tapi diaorang nun jauh di negara orang, sakit pening tanggung sendiri, nak makan masakan Malaysia pandai2 lah masak sendiri, nak balik rumah kena beli tiket yang beribu riban. SO that time, I am so glad and thankful because here In MALAYSIA I can at least to be at home on 3 weeks or a month if to compare to them that take time 0ne year or more to do that.
GIVE AND TAKE PEOPLE. ape yang kita nampak indah secara zahirnya tak selalunya indah batinya. because SMILE is can be fake sometimes :D

Dan2 aku giler2 suka baca blog yang bagi information but in relax way, so that Otak aku x mess up nak fikir ape benda orang nih nak sampaikan *ouh aku tahu blog aku bapak bersepah so senyap *:peace.
And blog budak laki siyes hebat, IF they spread their word and opinion. Serious, sometimes i just can melt(over disitu), but only and onlu if the man know how to write nice lah kan, and I think he is the handsome boy outside and inside.:D

If you are a stalker please be a good stalker :)
this one does not means I am a good stalker because I am human at all but seriously if you can not get those experience by your own self ,please get it from others through your reading, so in anytime you can use it.:D

hey babe kasih sayang Allah kan luas, kita boleh melihat kebesaran Allah melalui makhluk ciptaanya juga.(moga faham ape yang disampaikan ini )

post before nih bersepah Sebab aku dah try copy banyak kali tapi dia jadi maacam ape je. sedih tengok post before nih :)

salam :D

I am 20 :)

Hi I am 2o. Even I am 2o but yet I am still baby girl to my father and mother, sister and brother *ok over gedik baby* hehe
Super duper thanks to mak ayah yang belnja Dommino Pizza.* well selalu nya bufday kami2 x sambut pun.. haha sebab tuh aku cam tak kisah pun bila it come on my bufday..hehe the day sama je cam ari biase.
Ouh bukan x sambut does not mean there is no love for us.. beacuse ntah memang cam tuh.. hehe :D
Kalu sambut pun..tunggu ade makn ramai2, but no cake bagai lah..just makan satu family, and that is DAEBAK :)

well I am blessed to get a karangan wish from my members.. Nakm je letak semua, tapi takut t orang kate over.. hehe so jum kita kongsi kan wish yang creatif dari my members.

Ouh kawan2 hehe sebenarnya, aku takut dapat wish hebat2 takut during ur bufday x ada keupayaan nak buat macam tuh.. Anda yang wish on my bufday adalah anda2 yang disayangi and the cool  person.. Yeah  a big clap to u allz :P

so this is just a random wish :P

Happy 20th birthday ain debab! Harini bz sgt smp lupa dah wish kau ke belum. nwayyy nak bagitahu aku sayang kau je haha :D anggap jela gambar ni aku tengah suap kek kat kau ahaha
26 Jun 2010, ade sorg budak perempuan ni, tegur aku mase nak daftar kolej. dia pakai baju kurung purple. dia orang pertama yg tegur aku mase nak daftar kolej. masuk je bilik, taraaaa. orang yang tegur aku tu jd roomate aku. kan kan kan Nurain Rais? kihkih. 

HYE AINNNNNNNNNNNN! HAPPY SWEET TWENTYIIEEENNN. Aku doakan kau berjaya dunia akhirat. Dapat jodoh secepat mungkin. Eh?! hahahaha. sayangggg kau cik Ain. walaupun kau bukan rommate aku ag, tapi bagi aku. kau roomate aku forever. May Allah bless our friendship. ♥♥♥

**jangan marah. sory wish lambat ! *HUGSSSSSSSSSS

The second best thing about you is you are sweet & lovable. The first is I am lucky to have met you along my journey of life :)

Please know you're in my thoughts and prayers, Insyaallah. HAPPY BIRTHDAY!! May Allah bless this friendship as well.

p/s: aku sengaja wish lambat. so that wallpost aku tak tenggelam. kekeke. xoxo, FAYA ♥
hee , Happy Birthday Ain ! ♥
terima kasih jadi kakak , mak , kawan , housemate yang terbaik ever :)
the most concern and caring person ,
May ALLAH grant you Happiness , Success and Blessing troughout Life .
Happy Birthday . jangan lupa rindu kitaa . hew hew hew ;P
...See More
via Smilebox
Hai ain kucuk! Hari ni hari jadi kwn kita sorg ni, and its not nice for me to just wish you 'Hb' w'out mengarang pnjg lebarrr, tak sweet la. Hihi :p

Ok, ain yg aku knal frm d vry 1st sem, rumet pain yg mulenye cm malu malu kucing tapi bole tahan gila gak kau ni. Hahah. Ain, yg used to be my vry loyal neighbour back in sm3. Slalu dtg jenguk umah aku kn, hsemate aku sume da jadi hsemate kau, hihik. Aku pn ape kurang, slalu gak dtg nyibuk blk korg. Hee ♥

Ain, aku sayang kauuuuu! Sbb kau slalu dpt baca apa yg aku blum cuba smpikn, hish ne aci. Hahaha. Like i couldnt hide anythg frm you pn. Terima kasih sbb jd kawan yg sgt ceria, peramah, caring, awesome, comel, suka bg nasihat, suka mskkn utk kita, blablabla nk list pjg lagi nnt. Hihik

U knw dat i cn count on you on anythg and evrythg, i feel blessed i had found you, and hd a chance to be fren to a person like you, alhamdulillah :')

Happy 20th birthday to youuuuu. May Allah shower you with His care, love and blessings. Smg jd anak yg solehah, adik yg dgr kata dan tidak mnja, isteri yg awesome, mak yg superwoman, kwn yg paling superb and the most important thng to be a great servant to Allah swt #aminkan yg ni byk kali, hihi :p

May all ur wishes come true, it may not be happened today but sooner or later Allah will answer you, keep ur faith. Jgn mengalah, big girls dun cry baby! Hehe.

nDari Adillah zakaria..suppose ada gmbar.. tapi gmbar tuh bila letak besar but kurus.. :( so x nampk muka kiteowg.
Ain3.. tok kau.. hope kau enjoy.. hehehe.. — with Nurain Rais.

sasaOK ni lah wish2 yang gemapk tuhhhhhhhhhhh >> first tuh dari cik yan, then,pain, pas tuh faya, fyfa, dilla, and bear. Ouh dpt wish yang mcm krgn jugk lam fon dari marlinda and zulik.

aaksThanks sangat2 sebab wish.. korunk memang the best.. yeah hadiah yang terbaik is not about that wish.. But your exist and presence in my life is the great present that Allah grant to me. Alhamdullilah... I love you so much friends.

andand kepada wisher2 yang lain.. semoga Allah meberkati kalian semua........ sapa yang wish kat aku adelah orang yang coolio in her/his life. haha :P

Monday, May 28, 2012


Yes praise to Allah, everything back to its position. :)
friends we hurt they also hurt or maybe they hurting right now... Yes its true. Nur farahin Indrawarman, I know my action mostly hurt you but I really love you just sometimes i don care about you , it does not mean I don not really care about you. I do dear, i do dear in my prayer insyaAllah. well up and down 2 years with you.
i am blessed to has a friend like you. till jannah InsyaAllah. :)

What i been explain to you it is not an excuse but it is true. I need you to know that not a lie, i will surely not left you out, but it was the pop out plan (well suddenly planning)

i am sorry dear.. :(
well it is a hikmah that you sudenlly tak sengaja tekan unfollow button kaau tak maybe sampai sekarang aku fikir lain kau pun fikir lain. well Nurfarahin Indrawarman you are one of my precious friend, I cried because i afraid to lost a sweet person like you  and I feel so awkward during that bad time and i will not lie, of cos i had been mad, because that moment i was not understand your feeling and i thought you just like a child hehe :P
because just only about that thing to been mad to me. sory mek

so alhamdulilalah we been back again, will you, me, dilla, faya, fyfa, yati, lijah, exan, seha,wana, fida,ana, aida, cy will create such a happy moment on this finally sem that we only had. I really hope that:)

i put all the name of my housemate because most of the time I been with them.
i want to appreciate the time that had been lend to me with the sweety girls like u all . Ok buddy kiss and hug plis *such a typical ladies* ahha

peace no war.. put a smile on face.. ONE TWO THREE capture that image..yeah

haha aku pulak menulis kan, maacm dah tak jumap je lepas nih..aww well about ajal nobody know right. May this RAMDHAN we turn to be a better person.amin :)

Tuesday, May 15, 2012


 will update soon, the best bufday in my life so far...

 I don know how people think there can live alone without her FAMILY AND FRIEND.

seriously I dun think I can, except its a FAITH :)

till meet again assalamualaikum.:)

Monday, May 14, 2012

Happy Bufday to Me :)

   Alhamdullilah syukur, I am 2o right now.. *clap your hand plish * 
to turn 2o with my family
peaceful country
and what ever yang I am supposed to be thankful to the Almighty.
for that syukran2 :)

To the wish and dua that were made of my family and friends through face to face, facebooking, tweetking,phonening
Thank You
is the only word that I can say.

I hope I can be a better muslimah after this, the solehah daughter, the good sister to my brother and sister,
the kind friend to my friends,the good student to my lecture,
the good helper to the person that need help,
being good to my self,being more confidence to myself, be stronger, be matured as well, be flexible to any problem
and the most important being good ummah of MUHAMMAD S.A.W
and good Slave To ALLAH.

This umur (number seem bigger but actually the number to my ajal is getting smaller)

as long I am in this Dunia, I hope I do not do too much SIN,
even I am a sinner that because of I am a human being
I am still want to has a happy ending of my life (JANNAH ALLAH) on

6 tahun g kalu panjang umur nak kawin boleh..:D

Selamat hari jadi ain rais, 
semoga sihat selalu, dalam lindungan Allah
moga jadi wanita solehah
jangan bersedih atas perkara yang tak patut disedihkan
your life , make it better dri hari ini dan semalam2.

Sunday, May 13, 2012

Syaitan Terpaksa bertemu Baginda S.a.w

kisah syaitan terpaksa bertemu Rasul Allah. S.A.W

If you can read notes that are more long than this, you should not have any reason to skip this..
muslimah and muslimat this is totally not my write but I am share what can give us benefit duniawi and ukhrahwi.

so there you go...


Dari Muadz bin Jabal dari Ibn Abbas:

Ketika kami sedang bersama Rasulullah SAW di kediaman seorang sahabat Anshar, tiba - tiba terdengar panggilan seseorang dari luar rumah:
"Wahai penghuni rumah, bolehkah aku masuk? Sebab kalian akan membutuhkanku. "

Rasulullah bersabda : "Tahukah kalian siapa yang memanggil?"

Kami menjawab : "Allah dan rasulNya yang lebih tahu."

Beliau melanjutkan, "Itu iblis, laknat Allah bersamanya."

Umar bin Khattab berkata: "Izinkan aku membunuhnya wahai Rasulullah"

Nabi menahannya :" Sabar wahai Umar, bukankah kamu tahu bahwa Allah memberinya kesempatan hingga hari kiamat? Lebih baik bukakan pintu untuknya, sebab dia telah diperintahkan untuk ini, fahamilah apa yang hendak ia katakan dan dengarkan dengan baik."

Ibnu Abbas RA berkata: Pintu lalu dibuka, ternyata dia seperti seorang tua yang cacat satu matanya. Di janggutnya terdapat 7 helai rambut seperti rambut kuda, taringnya terlihat seperti taring babi, bibirnya seperti bibir sapi..

Iblis berkata: "Salam untukmu Muhammad.... Salam untukmu para hadirin..."

Rasulullah SAW lalu menjawab : "Salam hanya milik Allah SWT, sebagai mahluk terlaknat, apa keperluanmu? "

Iblis menjawab : "Wahai Muhammad, aku datang ke sini bukan atas kemauanku, namun kerana terpaksa."

"Siapa yang memaksamu? "

"Seorang malaikat utusan Allah mendatangiku dan berkata:

"Allah SWT memerintahkanmu untuk mendatangi Muhammad sambil menundukkan diri. Beritahu Muhammad tentang caramu dalam menggoda manusia. Jawablah dengan jujur semua pertanyaannya. Demi kebesaran Allah, andai kau berdusta satu kali saja, maka Allah akan jadikan dirimu debu yang ditiup angin."

"Oleh kerana itu aku sekarang mendatangimu. Tanyalah apa yang hendak kau tanyakan. Jika aku berdusta, aku akan dicaci oleh setiap musuhku. Tidak ada sesuatu pun yang paling besar menimpaku daripada cacian musuh."

Orang Yang Dibenci Iblis

Rasulullah SAW lalu bertanya kepada Iblis: "Kalau kau benar jujur, siapakah manusia yang paling kau benci?"

Iblis segera menjawab: " Kamu, kamu dan orang sepertimu adalah mahkluk Allah yang paling aku benci."

"Siapa selanjutnya? "

"Pemuda yang bertakwa yang memberikan dirinya mengabdi kepada Allah SWT."

"Lalu siapa lagi?"

"Orang Alim dan wara' (Loyal)"

" Lalu siapa lagi?"

"Orang yang selalu bersuci."

"Siapa lagi?"

"Seorang fakir yang sabar dan tak pernah mengeluhkan kesulitannnya kepada orang lain."

"Apa tanda kesabarannya? "

" Wahai Muhammad, jika ia tidak mengeluhkan kesulitannya kepada orang lain selama 3 hari, Allah akan memberi pahala orang - orang yang sabar."

"Selanjutnya apa?"

"Orang kaya yang bersyukur."

"Apa tanda kesyukurannya ?"

"Ia mengambil kekayaannya dari tempatnya, dan mengeluarkannya juga dari tempatnya ."

"Orang seperti apa Abu Bakar menurutmu?"

"Ia tidak pernah menurutiku di masa jahiliyah, apalagi dalam Islam."

"Umar bin Khattab?"

"Demi Allah setiap berjumpa dengannya aku pasti kabur. "

"Usman bin Affan?"

"Aku malu kepada orang yang malaikat pun malu kepadanya ."

"Ali bin Abi Thalib?"

" Aku berharap darinya agar kepalaku selamat, dan berharap ia melepaskanku dan aku melepaskannya. Tetapi ia tak akan mahu melakukan itu." (Ali bin Abi Thalib selau berdzikir terhadap Allah SWT)

Amalan Yang Dapat Menyakiti Iblis

"Apa yang kau rasakan jika melihat seseorang dari umatku yang hendak solat?"

"Aku merasa panas dingin dan gementar. "


"Sebab, setiap seorang hamba bersujud 1x kepada Allah, Allah mengangkatnya 1 darjat."

"Jika seorang umatku berpuasa?"

"Tubuhku terasa terikat hingga ia berbuka ."

"Jika ia berhaji?"

"Aku seperti orang gila. "

"Jika ia membaca al-Quran?"

"Aku merasa meleleh laksana timah di atas api."

"Jika ia bersedekah?"

"Itu sama saja orang tersebut membelah tubuhku dengan gergaji."

"Mengapa jadi begitu? "

"Sebab dalam sedekah ada 4 keuntungan baginya... Iaitu keberkahan dalam hartanya, hidupnya disukai, sedekah itu kelak akan menjadi hijab antara dirinya dengan api neraka dan segala macam musibah akan terhalau dari dirinya."

"Apa yang dapat mematahkan pinggangmu?"

"Suara kuda perang di jalan Allah."

"Apa yang dapat melelehkan tubuhmu?"

"Taubat orang yang bertaubat."

"Apa yang dapat membakar hatimu?"

"Istighfar di waktu siang dan malam."

"Apa yang dapat mencoreng wajahmu?"

"Sedekah yang diam - diam. "

"Apa yang dapat menusuk matamu?"

"Solat fajar."

"Apa yang dapat memukul kepalamu? "

"Solat berjamaah."

"Apa yang paling mengganggumu? "

"Majlis para ulama."

"Bagaimana cara makanmu?"

"Dengan tangan kiri dan jariku."

"Dimanakah kau menaungi anak - anakmu di musim panas?"

"Di bawah kuku manusia."

Manusia Yang Menjadi Teman Iblis

Nabi lalu bertanya : "Siapa temanmu wahai Iblis?"

"Pemakan riba."

"Siapa sahabatmu?"


"Siapa teman tidurmu?"


"Siapa tamumu? "


"Siapa utusanmu?"

"Tukang sihir."

"Apa yang membuatmu gembira?"

"Bersumpah dengan cerai."

"Siapa kekasihmu? "

"Orang yang meninggalkan solat jumaat"

"Siapa manusia yang paling membahagiakanmu? "

"Orang yang meninggalkan solatnya dengan sengaja."

Iblis Tidak Berdaya Di hadapan Orang Yang Ikhlas

Rasulullah SAW lalu bersabda : "Segala puji bagi Allah yang telah membahagiakan umatku dan menyengsarakanmu. "

Iblis segera menimpali :" Tidak , tidak.. Tak akan ada kebahagiaan selama aku hidup hingga hari akhir. Bagaimana kau boleh berbahagia dengan umatmu, sementara aku boleh masuk ke dalam aliran darah mereka dan mereka tak boleh melihatku.

Demi yang menciptakan diriku dan memberikan ku kesempatan hingga hari akhir, aku akan menyesatkan mereka semua. Baik yang bodoh, atau yang pintar, yang boleh membaca dan tidak boleh membaca, yang durjana dan yang soleh, kecuali hamba Allah yang ikhlas."

"Siapa orang yang ikhlas menurutmu ?"

"Tidakkah kau tahu wahai Muhammad, bahawa barang siapa yang menyukai emas dan perak, ia bukan orang yang ikhlas. Jika kau lihat seseorang yang tidak menyukai dinar dan dirham, tidak suka pujian dan sanjungan, aku boleh pastikan bahawa ia orang yang ikhlas, maka aku meninggalkannya. Selama seorang hamba masih menyukai harta dan sanjungan dan hatinya selalu terikat dengan kesenangan dunia, ia sangat patuh padaku."

Iblis Dibantu oleh 70000 anak - anaknya

Tahukah kamu Muhammad, bahawa aku mempunyai 70000 anak.. Dan setiap anak memiliki 70000 syaitan.

Sebahagian ada yang aku tugaskan untuk mengganggu ulama. Sebahagian untuk menggangu anak - anak muda, sebahagian untuk menganggu orang - orang tua, sebahagian untuk menggangu wanita - wanita tua, sebahagian anak -anakku juga aku tugaskan kepada para Zahid.

Aku punya anak yang suka mengencingi telinga manusia sehingga ia tidur pada solat berjamaah. Tanpanya, manusia tidak akan mengantuk pada waktu solat berjamaah.

Aku punya anak yang suka menaburkan sesuatu di mata orang yang sedang mendengarkan ceramah ulama hingga mereka tertidur dan pahalanya terhapus.

Aku punya anak yang senang berada di lidah manusia, jika seseorang melakukan kebajikan lalu ia khabarkan kepada manusia, maka 99% pahalanya akan terhapus.

Pada setiap seorang wanita yang berjalan, anakku dan syaitan duduk di pinggul dan pahanya, lalu menghiasinya agar setiap orang memandanginya.

Syaitan juga berkata, "Keluarkan tanganmu", lalu ia mengeluarkan tangannya lalu syaitan pun menghiasi kukunya.

Mereka, anak - anakku selalu meyusup dan berubah dari satu tempat ke tempat lainnya, dari satu pintu ke pintu yang lainnya untuk menggoda manusia hingga mereka terhempas dari keikhlasan mereka.

Akhirnya mereka menyembah Allah tanpa ikhlas, namun mereka tidak merasa.

Tahukah kamu, Muhammad? Bahawa ada rahib yang telah beribadat kepada Allah selama 70 tahun. Setiap orang sakit yang didoakan olehnya, sembuh seketika. Aku terus menggodanya hingga ia berzina, membunuh dan kufur.

Cara Iblis Menggoda

Tahukah kau Muhammad, dusta berasal dari diriku?

Akulah makhluk pertama yang berdusta.

Pendusta adalah sahabatku. Barangsiapa bersumpah dengan berdusta, ia kekasihku.

Tahukah kau Muhammad?

Aku bersumpah kepada Adam dan Hawa dengan nama Allah bahawa aku benar-benar menasihatinya.

Sumpah dusta adalah kegemaranku.

Ghibah (gosip) dan Namimah (adu domba) kesenanganku.

Kesaksian palsu kegembiraanku.

Orang yang bersumpah untuk menceraikan isterinya ia berada di pinggir dosa walau hanya sekali dan walaupun ia benar. Sebab barang siapa membiasakan dengan kata - kata cerai, isterinya menjadi haram baginya. Kemudian ia akan beranak cucu hingga hari kiamat. Jadi semua anak - anak zina dan ia masuk neraka hanya kerana satu kalimat, CERAI.

Wahai Muhammad, umatmu ada yang suka lalai semasa solat. Setiap ia hendak berdiri untuk solat, aku bisikan padanya waktu masih lama, kamu masih sibuk, lalu ia manundanya hingga ia melaksanakan solat di luar waktu, maka solat itu dipukulkannya kemukanya.

Jika ia berhasil mengalahkanku, aku biarkan ia solat. Namun aku bisikkan ke telinganya 'lihat kiri dan kananmu',

Dia pun menoleh. Pada masa itu aku usap dengan tanganku dan kucium keningnya serta aku katakan 'solatmu tidak sah'.

Bukankah kamu tahu Muhammad, orang yang banyak menoleh dalam solatnya akan dipukul.

Jika ia solat sendirian, aku suruh dia untuk bergegas. Dia pun solat seperti ayam yang mematuk beras.

Jika dia berhasil mengalahkanku dan dia solat berjamaah, aku ikat lehernya dengan tali, hingga dia mengangkat kepalanya sebelum imam, atau meletakkannya sebelum imam.

Kamu tahu bahawa melakukan itu batal shalatnya dan wajahnya akan dirubah menjadi wajah keldai.

Jika dia berhasil mengalahkanku, aku tiup hidungnya hingga dia menguap dalam solat. Jika ia tidak menutup mulutnya ketika menguap, syaitan akan masuk ke dalam dirinya, dan membuatnya menjadi bertambah serakah dan gila dunia.

Dan diapun semakin taat padaku.

Kebahagiaan apa untukmu, sedang aku memerintahkan orang miskin agar meninggalkan solat. Aku katakan padanya, 'kamu tidak wajib solat, solat hanya wajib untuk orang yang berkemampuan dan sihat. Orang sakit dan miskin tidak, jika kehidupanmu telah berubah baru kau solat.'

Dia pun mati dalam kekafiran. Jika dia mati sambil meninggalkan solat maka Allah akan menemuinya dalam kemurkaan.

Wahai Muhammad, jika aku berdusta Allah akan menjadikanku debu.
Wahai Muhammad, apakah kau akan bergembira dengan umatmu padahal aku mengeluarkan seperenam mereka dari islam?

10 Permintaan Iblis kepada Allah SWT

"Berapa yang kau pinta dari Tuhanmu?"

"10 macam"

"Apa saja?"

Aku minta agar Allah membiarkanku berbagi dalam harta dan anak manusia, Allah mengizinkan.

Allah berfirman, "Berbagilah dengan manusia dalam harta dan anak. Dan janjikanlah mereka, tidaklah janji syaitan kecuali tipuan." (QS Al-Isra :64)

Harta yang tidak dizakatkan, aku makan darinya. Aku juga makan dari makanan haram dan yang bercampur dengan riba, aku juga makan dari makanan yang tidak dibacakan nama Allah.

Aku minta agar Allah membiarkanku ikut bersama dengan orang yang berhubungan dengan isterinya tanpa berlindung dengan Allah, maka syaitan ikut bersamanya dan anak yang dilahirkan akan sangat patuh kepada syaitan.

Aku minta agar boleh ikut bersama dengan orang yang menaiki kenderaan bukan untuk tujuan yang halal.

Aku minta agar Allah menjadikan bilik mandi sebagai rumahku.

Aku minta agar Allah menjadikan pasar sebagai masjidku.

Aku minta agar Allah menjadikan syair sebagai Quranku.

Aku minta agar Allah menjadikan pemabuk sebagai teman tidurku.

Aku minta agar Allah memberikanku saudara , maka Ia jadikan orang yang membelanjakan hartanya untuk maksiat sebagai saudaraku.

Allah berfirman, "Orang - orang boros adalah saudara - saudara syaitan. " (QS Al-Isra : 27)

Wahai Muhammad, aku minta agar Allah membuatku boleh melihat manusia sementara mereka tidak boleh melihatku.

Dan aku minta agar Allah memberiku kemampuan untuk mengalir dalam aliran darah manusia.

Allah menjawab, "Silakan", aku bangga dengan hal itu hingga hari kiamat. Sebahagian besar manusia bersamaku di hari kiamat.

Iblis berkata : "Wahai muhammad, aku tak bolej menyesatkan orang sedikitpun, aku hanya boleh membisikan dan menggoda."

Jika aku boleh menyesatkan, tak akan tersisa seorangpun.

Sebagaimana dirimu, kamu tidak boleh memberi hidayah sedikitpun, engkau hanya rasul yang menyampaikan amanah.

Jika kau boleh memberi hidayah, tak akan ada seorang kafir pun di muka bumi ini.

Kau hanya boleh menjadi penyebab untuk orang yang telah ditentukan sengsara.

Orang yang bahagia adalah orang yang telah ditulis bahagia sejak di perut ibunya. dan orang yang sengsara adalah orang yang telah ditulis sengsara semenjak dalam kandungan ibunya.

Rasulullah SAW lalu membaca ayat : "Mereka akan terus berselisih kecuali orang yang dirahmati oleh Allah SWT " (QS Hud :118 - 119)

Juga membaca, " Sesungguhnya ketentuan Allah pasti berlaku" (QS Al-Ahzab : 38)

Iblis lalu berkata : " Wahai Rasul Allah takdir telah ditentukan dan pena takdir telah kering. Maha Suci Allah yang menjadikanmu pemimpin para nabi dan rasul, pemimpin penduduk surga, dan yang telah menjadikan aku pemimpin makhluk-makhluk celaka dan pemimpin penduduk neraka. aku si celaka yang terusir, ini akhir yang ingin aku sampaikan kepadamu. Dan aku tak berbohong."

Saturday, May 12, 2012

What I love.

Now I want to share what kind of song that I like.

Hurm hehe, it  would be just like mom-mom or mak cik- mak cik punya taste... So what, insyaAllah one find day i will become a momy to my child right.. * erm senyum penuh bangga sikit :) *

I love and really love the soft song, whether it ballad or jazz or whatever it suit the softness of me *ohmaii ayat* 
sometimes I don't really care about the lyrics but I prefer the rythm and melodies *aku bukan budak seni, sila fham eja rythm salah!!! *.

So thats why the song even I dont know what is mumbling around, i still listen to it again and again. And i really love instrumental one. It so nice and for me its comfort me so well enough.

I dunno why since belasan2 tahun like Form 1, aku dah suka sangat lagu celine, I love celine song, whitney houston, westlife, blue, and Ost korean, and others.. Aku suka lagu tapi kadang2 tak pernah nak amik tahu pun tajuk2 lagu tuh..:P

semakin meningkat usia *cewah ayat minta bunga ros sungguh :P* hurm penyakit nih tak hilang, aku suka g utube pas uh bukak lagu ost korean drama sekali 4 ke 5 youtube, and aku sanggup pergi BLOG orang yang berzaman tak hupdate2 tapi sebab Lagu blog dia nice and sedap, sejam lebih pun boleh je aku layan satu lagu tu.

However, *dapat markah lebih nih mulakan ayat dengan however tau candidate PMR* hurm aku pun layan jugk lagu yang rancak-rancak and shuffle bila mood aku happy gila..:) hehe pelik kan.. :O tapi kalu mood aku biasa2 je, aku rasa nak lempar je orang kalau ade bukak lagu electronic or shuffle sebelah aku. :P

while i am writing this i am listen one of the blog that i visit and this song had been play for more than times..
petang nih saya macam sedih sikit kot..haha
aku nak bgi korunk dengar jugak, tapi tuan blog tuh macam kedekut je.. die tukar tajuk lagu die tuh..:(

take care semua, plan baik2 nak buat apa tuk mak sok..:D

Friday, May 11, 2012


Aku tak nak lagi cemarkan blog aku dengan citer pasal kau..
lantak ko lah nak buat ape pun kan.. All the post before this yang ade kaitan dengan kau akan di padam selamanya.

nih yang paling ikhlas pernah aku tulis.

Monday, April 30, 2012

Bersih 3.0.... enough is enough!!!

Bersih???? sepatutnya membersihkan rumah sungai, longkang, hati, diri. tapi bersih di Malaysia demonstration!!!

aku malas nak cakap pasal politik ke tuntutan bersih korunk ke, yang aku tahu sebagai Islam harus bersatu padu, sebagai islam kena ikut ape Alquran kata dan hadis kata.
Dalam Alquran x ajar kita melakukan kekerasan, mengajak kepada perusuhan, menghalang hukum hudud dijalankan, makan rasuah dan Islam x ajar kita bersatu dan berkongsi dengan kafir, sampai apa die buat kita kena ikut.
Mana letaknya Islam as pemerintah, kalu die ajak g berhimpun suma turun berhimpun..
Yang kafir tetap kafir, yang islam maka  jalani hukum islam. Islam kata jangan, maka jangan lah.

Islam sangat menyuruh umatnya berkasih sayang, cintakan keamanan!!!

for that this video sangat x memihak kepada sesiapa.
kalau ada gak yang nak membantah recheck balik lah diri kau wey
sama ada kau terlalu taksub dengan politik dunia kau
atau kau memang x sangup nak terima hakikat

Opinion aku BERSIH tak patut diadakan.. Sebab hati yang datang tuh kebanyakan nya tengah bengang dengan kerajaan yang ada, so Bila hati tengah marah setan lagi lah menyimbah minyak tanah kat hati korunk biar lagi berbara, so tercetus lah provokasi yang melampau. Lepas tuh tercetusnya lah permusuhan antara polis dan  citizen, pas tuh tuduh menuduh pas uh setan suka gelak2.. tgok eh umat nabi Muhammad tuh tengah bergaduh... tuh pun sebab si kafir ajak berhimpun. *sebab ambiga lah pengajur bersih*

Polis bersikap kejam???
mungkin ya dan mungkin tidak..Kalau suma bnda nih tak start , perkara macam nih boleh ke berlaku???
kau kalau jadi tiang dri pagi sampai petang orang buat taik kat kau, bengang x? orang maki hamun kerja kau, pdehal dengan gaji tuh kau nak sara anak bini kau, kau bengang x???

so that nak lagi adakan bersih 4.0 hah buat lah ikut suka kan.. nak sangat lagi kita bergaduh seagama dan sebangsa.. Buat lah lagi..

Aku pun x suka jugak kerajaan nowdays yang banyak rasuah. tpi tunggulah election nanti.undi lah..aku pun nak tengok jugak MALAYSIA mengamalkan ajaran islam sepenuhnya...Nih cakap election x bersih lah ape lah.. Kalu tak bersih x de pinag ,selangor, kelantan, kedah ,perak suma jatuh kat tangan pembangkang!!!

cuba bersabar... tunggu election nanti . cuba berdoa.. Allah kata kun fa ya kun, maka jadiilah.. kalau pun kerajaan nowdays nih bagi rasuah menala, kalau Allah gerak kan hati kat orng2 yang kena terima rasuah tuh suma tuh tak terima, or reveal the truth.. the true akan datang.. sebab tuh DOA senjata muslim.. Bukan baju kuning senjata kita.. sekian

Aku nak dengar balik orang luar cakap.. Malaysia negara yang aman, bukan scary!!!

nih video yang x pihak kat sape2 langsung..

Serius aku terkilan Malaysia jadi macam nih sebab Politik semata!!!

kalau nak jihad sangat, jum isi borang sukarelawan gaza...
kena tamabah lam doa lepas palestin and syria kena tambah supaya malaysia aman pulak...
negara islam yang keberapa tah dah x aman nih.. Korunk x nampak ke??? islam country selalu ditindas,,, nih kite sndri yang menindas.. malu dekat palestin, syria..
bersyukurlah sementara Malaysia nih x de pemimpin macam basyar kat syria tuh...

bersih 3.0 enough is enough....

Saturday, April 28, 2012

Saya kena Kuat

saya kena kuat, mesti jadi kuat, kena lebih pentingkan diri

i will stop to motivate others, firstly I will motivate my self, i will use my precious time to be spend with my self rather than spend it with others..

I will changes !!!

Friday, April 27, 2012

Result .Redha

Dikala semua kawan-kawan lain saling bertahniah sebab dekan.. Aku hanya sekadar senyum je, yang pahait tuh memang payah nak ditelan..tapi itu realiti. Alhamdulilah lulus semua. I pass all my subject.

walaupun ak tak lepas target aku tapi its ok la..
Nak tak nak kena redha, nak x nak kena telan jugak, nak tak nak kena usaha kuat lagi, nak x nak kena bersyukur , nak tak nak kena tabah lagi..

I dream to hear my mom said alhamdulilah adik dekan, but i only heard alhamdulilah dik lulus semua.. memang mak cakap tak marah, mak mana je nak bgai tahu kecewa die kan..:( mak plis pray for me. I am sorry this is only i can give. Even this is not the best but its improved from last sem.

Mr bio i think we are not so suit with each other this sem... its ok, great to know you, great to stdy and learn you and thanks give me a C..huhu enough lah tuk aku yang mmg lam lecture hall pun boleh nagis study kau nih kan, time jwab lgi bejurai air mata aku.

Congrats kawan-kawan semua. Ingat Allah, nih ujian Allah, Allah cakap kalu dapat ujian kena sabar, sebab Allah sentiasa bersama orang-orang yang sabar..:)

Thursday, April 26, 2012

Dua-dua Kalah!!!

Aku bukan lah seorang yang fanatik bola, Bukan lah ultras pun.. Tapi kalu ade game2 yang mcm besar-besar bru aku cam sokong giler. Sampai g tgok kat stadium bagai hehe.. Feel tengok bola kat rumah dengan stadium sangat berbeza Ok.. aura die perghhh macam kau pulak yang main bola tuh tau., nak-nak time die nak rembat tuh..rasa mcam kaki kau sekali nak rembat.. Bjet dengan keadaan kau buat cam tu bola akan msuk goal... HAHA

Paling aku suka sekali, time buat ombal.. tuh sangat syokkkkkk giler!!! Boleh jugak bersatu rupanya bangsa melayu and islam nih.. Tapi kalau pasal politik haram kejadah kau nak bersatu, masing-masing pandang diri masing2 macam perfect je.. kau hgaduh ke, kau tdur lam khemah ke.. kau bjet effect lah ketua kat atas tuh.. Hey banyak lgi masalah yang besar die nak fikir berbanding masalah kau ada rumah tapi nak tdur kat padang..
Owang kampung den koba, buat habih boreh yo kau nih jang oi *hehe

Ok mari kita kaitkan dua-dua kalah.. Ape yang kalah, sape kalah, ????

ok aku nak cakap dua kelab bola yang pling aku minat.. *pdehal aku minat player die je pun...huhu
                                                         Barcalona dengan Real Madrid

aku pelik giler asal dua team hbat nih boleh kalah.. pling hampeh si barca, kejadah nya kau kalah ngn chelsea ayam, dieowg lak time uh pakai 10 player je kot.. haish where is messi?? kelaut kau g sepak kan..

ok fine.. barca kalah, then tetibe si real pun nak ikut jejak.. tapi real kalh sebab aggregat...

teringin nak tgok barca lawan real.. bila barca lwan real aku akan sokong real

sebanya.... lam real ada Kaka *bukan nyayni duet ngn zizan tuh* and Cristiano ronaldo kite..

ape2 pun syabas tuk chelsea and munich.. haish

Walaupun kalah aku tetap sokong dua team nih..:)

esok result sem 4 kuar.. ade rasa kupu2 terbang kat perut..hihi


Bila kamu yakin terhadap tawakal mu, maka tunggu lah dia dengan penuh Sabar.. Moga redha Allah selalu bersama mu.

Sejak akhir-akhir nih pelbagai perasaan takut datang.. takut itu takut ini..
penyakit nak tua kot aku nih.. huhu

ok semoga semua ceria dan dilindungi Allah senantiasa..amin

Tuesday, April 24, 2012

Eh dah baru...

Bloggg nih bertuka imej, dan menyebakan aku susah nak stalk blogger lain * ok kantoi aku suka stalk blog orang.. tpi ape hal, kau tulis, Public ade hak lah gak aku as public nak baca..HAHA evil laugh
tapi ape-ape pun kejadahnya blogg nih jadi macm nih..

haish keciwa aku, Fb wat hal tukar Timeline, nih pun nak tukar gak..:( pngsan dikau ... -__________-

Thursday, April 19, 2012

She is~~~

She is my mom (emak).
Emak, satu nikmat yang alhamdulilah Allah anugerahkanya untuk aku di dunia ini.

E~~~ extraordinary person dalam keghidupan aku.
M~~~ my sweatheart,my chef, my tailors, my friend, my sweet comforter,everything so wonderful,there she is
A~~~ a great woman to her daughter, a great teacher, a great doctor
K~~~ kehidupan adik akan jadi kosong tanpa seorang insan yang adik pangil emak hari ni.

Mak, mana-mana je adik pergi, mak tahu adik mesti ingat mak kan,and kadang2 sampai 2 kali adik call mak, even adik tahu antara along ngan angah adik lah paling trouble maker, suka mengelat dari kerja mak suruh, suka mendegilkan diri, suka buat bising bila mak suh diam, suka menyepah,. Tapi mak tak pernah pun marah adik lebih2, kalu marah pun sebab nak bagi pengajaran, dah tuh kalau marah, still mak masakan tuk adik, even adik tak tolong..(nakala giler aku ni)

adik selalu ingat macam mana garangnya mak adik nih dulu time kecik. hanger tuh kena tibai, hihi biasa jugaklah kan mak, Tapi kalu mak tak buat macam tuh dulu tak tahu lah ape jadi pada anak-anak mak sekarang. Mak tahu pendidikan tuh sangat penting,even u are no so education, x pe anak-anak mak faham how life you been through on you young age,. So mak pastikan anak-anak mak dapat education yang cukup, and mak suka bawa balik cter2 macam nih anak pak cik ujang tuh study kat ireland bakal doctor,sebab nak inspired kiteowg. tapi mak tak pernah suruh anak-anak mak dapat lebih dri apa yang kiteowg mampu.. Syukur alhamdulilah all of your 3 child, now been study at university, and even kak ngah can grab the scholarship.

mak kalau nak cerita banyak sangat, banyak sangt mak dengan gelak tawa, dengan air mata. we shared it since i'm in your pregnancy. Kalau lah dulu, tak ada sapa yang marah-marah adik g sekula, yang snyum kat adik kalau adik dpt good ranking, yang peluk adik than suh try hard lagi kalu adik jatuh, yang marah adik tak g ngaji kat atuk ngaji. Serious mak, you turn me so well, even i'm not well enough as a daughter of you. Sory mak, if in my life i been hurt you without my realise. Now you are 55 old, thanks  for being stronger for us, thanks accompany us , thanks for comfort us in whatever kind situation. Harap sangat Allah beri mak umur yang panjang dan kesihatan yang baik tuk tengok anak-anak mak jadi orang yang lebih berjaya kelak.InsyaAllah, amin.

I want to speak this things to you, in front of you.. But I know it  being so awkward if I suddenly say this. Mom even today, is not you birthday. what make me write this, is when you wake me up from my sleep to being perform the solah.

You said, adik bangun, adik bangun, zohor adik, dah pukul berapa nih, tengok adik tertidur tengok cerita, adik bangun adik solat itu kan wajib. Mom its comfort so well enough, terima kasih Ya Allah  yang izinkan saya lahir lam family nih,yang just not care about my duniawi life but ukhrawi.

my mom even you are not works like others, no high education, didn't know so much how to use technologies
But you are SO perfect because you are my mother.
no wonder prophet say ur name 3 times.
your kindness to much, even I give you a castle, seem can't reply your kindness
thanks for being our great mom.

I love you so  muchhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh..
adik doakan mak sentiasa, insyaAllah.
mak redha lah setiap perbuatan kami ye mak.. lots of love adik.:)

 I love my family so much....

Wednesday, April 18, 2012

20 Kahwin dan belajar???

Kompang dipalu aish pengantin baru., duduk bersanding habis berpuluh ribu!!!

20 dan apekah kaitan nya?

Sebagai seorang dewi Remaja yang akan meningalkan zaman belasan tahunya kurang dari sebulan... Isu ini sangatlah hebat diperdebatkan dikalangan kaum ADAM dan HAWA ye yang dipertua.Hihi

Kalau bukak FB tuh, serius ayat semua nya jiwang, Lafas sakinah, calon isteri solehah, calon suami soleh, pempuan garang nanti jadi isteri yang lembut, suami macam itu ini. Pening aku duk baca *kena lah baca jugak, tu kan ilmu tu* huhu

Tapi semua itu dipost oleh2 mereka yang seperti aku. Iaitu, pakai dan makan-minum masih ditangung oleh mak dan ayah yang disayangi.
Walhal , sepatutnya kami ini memikirkan akan pelajaran yang diheboh2 kan susah ya amat. migrain aku study ini itu. Stress... tapi setress mana pun lah student itu. Pasti akan bercakap soal ini... Zaujah and so on lah kan.
Tak caya, budak medic mesir selalu kot cter pasal  bakal2 Zaujah..( amik contoh yang mana aku ada kawan jelah kan) Medic ok.. cecari lam dunia nih. Kalau ade yang cakap study medic tuh senang.. meh aku bagi tabik hormat. Yang sesusah itu pun duk ada masa pikir itu semua, cuba lah kau bayangkan yang tak sesusah itu sangat. Lagi lah kan~ time aku cuti nih.. kawan2 aku pun ada post status jiwang2.

aku tahu membina masjid itu sangatlah bagus.. Tapi it will be so annoyed to been always talk about that issue.
Jujur, aku pun jugak fikir kan benda-benda itu semua.. tapi yang lebih difikirkan, adelah nanti degree nak sambung mana,course ape, camne nak improve cgpa, nak kerja ape nak kereta ape. And dapat tak impian nak bawak mak ayah g tanah suci tercapai.

sometime we should hold that best dream to get the best thing in our LIFE.
marriage is such a best dream.. But without any preparation it maybe turn worst.. who knows right (economical issue)

tapi itu semua nya naluri muda remaja,we call that (darah muda) when you turn on 24~25
lelaki lah kan especially, will start think how to improve their economic, buy home, car and save for their money budget for their future family. So they  will work like tomorow is the end of the day, workholic habis. Time sekarang nih boleh lah fikir kahwin 24 jam.. Once kau nampak, kawan yang sebaya kau dah kerja and ada good car semua, time tuh lah ko akan fikir macam2 pasal pekerjaan and end up after 1~2 year kerja baru kau start balik isu kahwin nih.

Tapi kalau hawa.. we start to think seriously bila umur dah 24~25 itu. Itu standard umur untuk hawa menamatkan zaman bujang senang mereka.. So that time, kalau kau minta kahwin kat mak ayah insyaAllah tak akan lah sesukar impian kau nak kahwin umur 2o even time tuh kau student, Cos u know why, that time kau maybe student tahun akhir. So ok lah, mak ayah mana yang tak nak tengok anak mereka bahagia., but hold dulu ye. Whent the time right, there you go.

so isu 2o and kahwin nih sebab rasanya lah, kite terlalu stress study and bila nampak ade yang senior2 dah kahwin and  sweet2 je mereka itu, maka kehidupan cuba pikir (wah kan best dah kahwin, senang je, hidup aman bahagi dan sentosa)

ouh aku tegaskan aku tak larang kahwin muda, sebab itu yang ditutntut.
sebab kahwin nih pun antara perkara yang rasulAllah suruh segerakan, dimana ayat nya berbunyi, segerakan lah pernikahan gadis apabila telah bertemu calon yang sesuai untuknya. *lagu tu lah kot bunyinya*

Kahwin itu indah, dua hati jadi satu, tapi prepare dulu tanggujawab yang akan dipikul.
Untuk adam, boleh kamu pimpin hawa untuk ke syurga, boleh kamu menjadi imam yang baik yang mengasihi dan menegaskan die terhadap apa yang dilarang, boleh kamu beri die keselesaan.

untuk hawa, mampukah kamu nak menjaga kebajikan suami kamu, hartanya, maruahnya, dan segalanya selagi tidak melangari syariah.

if u are confidence than go on
if not make properly preparation for that ok.

jangan terburu-buru kerana cinta dunia, peganglah cinta Illahi, insyaAllah kite dapat kedua-duanya. Amin

Sape je yang tak nak rasa macam NI???
mana yang baik datang dri Allah,
and yang lemah itu semua datang dri diri yang kerdil ini.

Friday, April 13, 2012


I am impressed with a man that know how to control KITCHEN...

shame on my self!!!
how could you as a man and a doctor could bake that cake for your portluck
headshoot (bang)

sila jangan tanya aku pelbagai resipi.. nanti jelas kelihatan betapa noob nya aku di dapur.. huhu
menangis berdarah aku lah !!!

however i manage to bake my oreo cheece cake OK..

ok enjoy your portluck and kim salam sama that sis :)

Tuesday, April 10, 2012

Kalau dah suka tuh suka jugak :D

Kalau dah suka tuh aku suka jugak.. 
kau cakap lah die buruk ke, jahat ke, x hansem ke, x cantik ke, bnyak viruske, mudah rosak ke..
kalau aku dah suka.. tuh lah jugak yang aku tunggu and car-cari.. HAHA

ayat macam menerangkan ciri-ciri lelaki idaman.. kah2..
namun tidak sesekali ye puan-puan, iye ade lah menerangkan bnda terkini yang aku bru update lam hidup aku


Anak baru aku.. huhu
walaupun fon nih keluaran lama.. ntah lah aku suka je..huhu
Thanks tuk mak yang tersayang.. yang sanngup share duit ngan aku.. and thanks to my others handphone yang brakedown sbb aku jugk..

Err aku x suka sebenarnya membazir duit beli phone tapi phone aku dah JAHANAM sbb jatuh lam tandas.. *aku nervous nak jwb paper wey time tuh, aku antara yang last masuk dewan tau*

bye handphone ku yang lama.. aku simpan kau leklok lam almari ye

yang hitam tuh :D
banyak kenangan phone nih.. dri time suruk2 kan dri hem ngn warden sampai lah
time aku kena menyuluh malam2 nak lalu jalan umah sewa aku tuh..
flash die DAEBAK !!!
ok tu lah cito ey hari nih.
pengajaran Allah uji kita nih macam-macam ce tabah sikit :)

Monday, April 9, 2012

I am Sorry

Totaly this is not a song K-POP of soryy-sorry by Super Junior.. nehi2 :)

I am totally sory to my friend, a sweet of her. Introduce to you miss
Adillah Zakaria

a beautiful girl :)

What I did to her is out of control , hehe
Yes i invite she and her whole family to come to the wedding one of my cousin, that is nearly to her house.

HOWEVER ladies and gentlemen I didn't bring my fon..You know its connect us.. SERIOUSLY aku tak sengaja tertingal fon and betul2 terlupa sngt.. minta maaf ye..:)

Tapi demi memenuhi undangan aku Dilla still datang.. For that sangat2 terima kasih.. kau sahbatku kau teman sejati..:) syunk kamu..:) walaupun kami x berjumpa., tapi x pe lah.. huhu * sape ckp x pe meh lempang sikit* bersalah OK.. pengajaran.. sila laha de phone yang menarik agar kauorang thu and mengharagai phone kau itu.. MUNGKIN AKU PATUT BELI INI

seharusnya bukan kaler ini OK

seriously bnyk2 minta maaf..hehe syunk awak..:D

Saturday, April 7, 2012


If I go, if I go closer to you
I wonder what you may think, I can’t drum up the courage

If you go, if you go away from me
It is scary to figure out how to let you go

Perhaps, the reason I only look at you, like a fool,
is for fear that you may turn your face away, and
you and I may drift further apart

Perhaps, the reason I can’t say ‘I love you’, like a fool,
is that I am afraid of the painful sad days of waiting after we meet.

If you come, if you come closer to me
I really don’t know what to do

Perhaps, the reason I only look at you, like a fool,
is for fear that you may turn your face away, and
you and I may drift further apart

Perhaps, the reason I can’t say ‘I love you’, like a fool,
is that I am afraid of the painful sad days of waiting after we meet.

Perhaps, the reason I can’t say ‘I love you’, like a fool,
is that I am afraid of the painful sad days of waiting after we meet.

The song that I fall :)


Just want to say sometimes I can be an annoying person due to the situation.

and beware I can put a fake smile :) even that time I should  :( cry

the secret weapon is, PRETEND till the end..

scary... huhu
my friends always said
it will easy to become like you, happy go lucky, if have a problem you can motivate yourself.. she said that before i'm telling a secret that make her shock... god give us problem not to cry on but to solve it
if you cant than try accept it..that how I live.. and who said it easy, seriously it hard, so hard.

to the person that think you are strong, you are not strong enough if you let others see your tears..

ok jum smbng tgok korean drama.. have a good day everyone..:)

Wednesday, April 4, 2012

It will be the best

It will be the best if two years ago 
i didn't 

clik this button on FB

Yes.. 4 sure it will be nice time if I don't know you.
If time rewind will not click this on your name ____
I will (insyAllah)

Happy two years friend :D
moga berkawan sampai bila-bila

*ye kite pegang ayat nih, jumpa time dah berjaya
time tuh aku bwk suami aku jugak ye wey nak tayang kat kau :) *

Benda lam dunia nih. ade satu yang susah gila nak jaga tapi tuh lah yang ada pada setiap manusia. Serius cakap, memang sangat susah nak jaga dari awal kelahiran manusia lagi.. BETUL nih x tipu.. setiap manusia secara normal nya ada satu "benda" yang paling susah nak jaga tuh iaitu sekeping HATI 

Berhati-hati lah dengan Hati sendiri, jika Ianya elok, maka elok lah keseluruhan isi yang lain nya
jika busuk dan buruk ia, maka buruk dan busuk jugak lah kesuluruhanya


Heart of human

jangan nak geli.. sebab you has it
inside your BODY dear :)

Tuesday, April 3, 2012


Jari jemari comel duk sibuk menggatal menStalk nice2 picture dri laman2 sosial seperti blog and fb page
secara tetiba mata terhidang one nice picture tapi hati terkedu

gambar tuh lebih kurang macam nih

tapi gambar yang aku tegok tuh kan perempuan, she did pray with her friend during her travell
on oversea.

Aku direct tergamam, nak2 yang like picture tuh someone that i know as visual not real...
cantik, aku yang perempuan pun boleh rasa melt dgn wjah suci lgi ayu lagi merendah diri mengahadap ILLAHI, si dia pasti lebih lagi Mungkin..

huhu dengan ini mari naikan bendera putih~~~~~

she is kind,soft, good in religion, beautiful inside and outside..
such a great lady that are nothing to compared with me.. ok fine kbye..

nak nangis tapi tuk ape pulak kan... :( :( :(

once again kagum lah ngn dieeee tuhhhh ..

Sunday, April 1, 2012

Kagum dan nasihat.

Kagum tang ape tuh

kagum kat diri sendiri kah??? ouh nehi nehi nehi (nehi = no )

aku kagum dan mungkin saja terkagum atau dikagumkan.. *aish bape bnyk imbuhan maa.. =.=

nih aku kagum pada orang yang change, change to be a better person..
change from zero to inffinity..maybe
change single to married.opss..

Tapi apa yang aku paling kagumkan ialah orang yang berubah attitude dia pada tarak papa jadi something yang people pandang, dan pandang itu bukan tuk memuji semata2 perubahan die tuh, tapi turut memerli secara senyap terhadap orang yang memandanng..*

korunk x faham kan x pe nih ada
an example..

dulu korunk ade seorang kawan yang kau rasa ish teruk lah die nih, sosial sangat nih. aku sosial2 gak tapi tak lah macam die.tapi once die berubah, perubahan die mampu untuk buat hati kau tersentap dan tertanya, Dulu, aku pernah rasa die tuh teruk tapi sekrang die berubah jauh lagi baikk dri aku, tapi aku kat takuk lama. tak berubah malah mungkin lagi teruk... :(

hah lebih kurang gitu... sape pernah rasa nih..ankat tangan..* yeah saya pernah rasa tapi bukan melalui kawan saya tapi melalui kawan kepada kawan saya.. SEE yang x kenal pun boleh kagum.. *aku lah yang kagum tuh*

Eh,eh nak share something yang ustazah saya ajar saya wktu form 2 dulu..hehe

Tetiba lah pulak nak share kan.. Kui2

i remember my USTAZAH told me,, to advice our friend..  grab her hand,than said nice words to them like this, hey you, you know what? i'm really love you my friend, seriously its hard to find a special person like you, nice and help me in anything but friend there is something i want to tell you instead of your kindness towards me , lately i,m hear something bad talk about you which is I also have to agree with them.. first of all I never want to care of your business but its not so nice to hear bad thing about you because you is my friend,, i think you should be consider your action towards................

ok time tuh korunk boleh lah bagi nasihat.. Bagi nasihat tuh time berdua je tau..

* admit, nk bgi nasihat tuh kadang rasa macam eh aku x layak lah tegur die.. ko pikir ko hebat ke.. x.x .x hebat pun.. kite tegur sebab sayunk, tegur x puas hati pun ade gak lah..:P

Faham perasaan yang kena tegur tuh macam mana, sebab bila kite ditegur pun, ade ke yang directly Happy..
payah bro payah!!!
tapi kan kalau korunk perasaan after dah kena tegur tuh, mesti kau nak buat mistake tuh balik, hati kau akan  tegah,, eh hari tuh dah malu kena tegur ,nih nak buat balik.. warghhh maluuuuuu.

kan ok jugk kena tegur tuh.. Kalau tak, kat situ je kita nih..
Saya sayang kawan yang tegur saya secara baik2..haha *suma saya syunk lah*

saya ade satu kawan, tapi yang nih saya takut nak tegur sebab die selalunya merasakan diri die betul, jdi saya kdg2 dah jdi macm orang lain dah depan die.. acane nih... TOLONG jagan cakap x serupa bikin plish.. still i' luv u friend and for me you are the great friend.

Ps: serious bukan tegur tuh nak menjatuhkan...
      bukan tegur sebab nak buat org tuh down
      dan bukan tegur sebab pikir diri tuh hebat,,
      i know i make a mistake, kadang2 sedar.. kdg2 mmg x nampk langsung.. so tegur aku.. insyaAllah aku    
     ok... Kdg2 melawan balik.. tapi dalam hati and waktu alone I make an analysis.. So plish tegur.

ouh kak irma ngn kad Dina buat korunk kagum tak???

aku haruslah ye..:)

Jgn cakp aku poyo sebap aku over poyo..huhu

Saturday, March 31, 2012

They Said

They said  woman does not waiting to hear this 3 words from a man or guy.
which is:
I love you 
I miss you

we*since i'm girl too*
waiting for this 3 words from the man that we must obey anything that He said as long as not broke the Islamic @ syariah law

that is

the hand shake betewen wali and you Mr right is the precious moment that all girl were
waiting for.

yes man, we girl @ woman were waiting this word actually..
because this is the magic word that will lead us to the barakah
and jannah
insyaAllah :)
thanks google image
this post based on my one of my friend on fb
they had been said this
and i admit yes.. all woman were waiting for this.

indahnya islam..:)

My Sweetheart

Introduce to you my sweetheart after my family.

Characteristic of my sweat heart that make my heart melt each time I see it.
Cant stand to not hold, hug and kiss it..
I am so in love with this my sweetheart, it really make my day :)

It comes to me to replace my old sweetheart, yes before this I have few sweetheart that so sweat like her, but the not longer live in this world..

Guess what is my sweetheart ?????

jeng.jeng.jeng..this is my sweetheart always be my sweetheart forever and ever.. thanks to my friend Ezzan nawawi to give her to me..:D

Her age only 4 weeks this time.

Grow Up
Please LOVE ME..PLEASE~~~~~~~

Hai nama saya KATIK
saya gegurl ok>:)
*saya memang sayang kucing * nak2 yang comel tu..:)
2 months holidays will fully spend with her :)
Macam mana lah x fall in love kan ???

Friday, March 30, 2012

Best Teacher!!!

People said we learn from mistake... and that the best teacher, YUPS.. However i'am a kind or a person that didn't believe that teacher, actually I DO believe them but I always did the mistake again and again, and now i already finished my fourth semester. YEAH its  a happy moment after you get 2 months of holiday but its not happy at all after you find your silly mistake on your last paper yesterday.. ouh  I did a careless mistake that make my 5 MARK go to the HELL .. seriously my heart broken i did that mistake on my test and I am supposed not gonna to make it again in my FINAL EXAM my bad I dit it again on my FINAL EXAM you know !!!  and now I'm hold my tears !!!


ITs true, believe your heart.. Allah give his help through the heart feel always, i do feel not comfort at all while answer that but i just ignore the feel :( :( :(..  I am sorry to my self :(
whatever it is we still have to pray and never give up till the end.

to whom i want to blame.. yes to myself!!! every single action that you take ,  you must responsible to it..
we wait till the result come out soon..

X pe2 its a faith kot..huargh sob :(


Hijrah itu tak semestinya dilakukan apabila hari maal hijrah.
hijrah itu boleh dilakukan tak kira masa
apa yang dihijrahkan biarlah ia menjadi sebuah rahisa dan titik tolak sebuah pembaharuan

*schematicholic semakin menajadi pfft =.=*